Baker's standard Ltd.
Dodatki spożywcze (Gluten-free) firmy Baker's standard Ltd.
Bezglutenowe
Oferujemy ponad 100 rodzajów produktów bezglutenowych.
Chleb bezglutenowy jest niezbędnym elementem diety bezglutenowej.
Produkty bezglutenowe mogą być używane do produkcji następujących bezglutenowych produktów spożywczych: chleb, mieszanka do naleśników, desery i inne.
Włączenie produktów bezglutenowych do swojej diety bezglutenowej jest bardzo ważnym aspektem.
Nietolerancja glutenu jest znana jako celiakia.
Dieta bezglutenowa jest jedyną skuteczną metodą leczenia, która zapewnia pacjentom z celiakią doskonałe trawienie, charakteryzujące się ustąpieniem objawów klinicznych.
Normalizacja wyników badań krwi i przywrócenie prawidłowej struktury błony śluzowej jelita.
Celiakia, czyli tzw. enteropatia glutenowa jest chorobą dziedziczną.Przykre jest to, że większość pacjentów żyje bez diagnozy, podając swoje objawy innym chorobom. A są to: biegunka, zaburzenia wchłaniania składników odżywczych, niedokrwistość. Objawy te wynikają z uszkodzenia jelita cienkiego w stosowaniu glutenu. Chorzy nie tolerują pszenicy, żyta i innych produktów zbożowych, a także leków zawierających gluten. Obecnie nie ma skutecznych leków przeciwceliakalnych. Po zdiagnozowaniu zaleca się stosowanie diety bezglutenowej.
U genetycznie predysponowanych osób w każdym wieku, przyjmowanie nawet niewielkich ilości pokarmów zawierających gluten wyzwala odpowiedź immunologiczną w jelicie cienkim i powoduje przewlekły stan zapalny.
Zalety diety bezglutenowej.
Rozpoczęcie stosowania diety łączy się z ustąpieniem objawów klinicznych.Dalej z normalizacją wyników badań przeciwciał, oraz przywróceniem prawidłowej struktury błony śluzowej jelita zarówno w celiakii, autyzmie, jak i u osób stosujących dietę bezglutenową. Osoby z typowymi objawami przez kilka dni odczuwają wyraźną poprawę samopoczucia i apetytu. Następnie następuje stopniowa poprawa w zespole biegunkowym, a u dzieci - odzyskanie wzrostu. Również dolegliwości metaboliczne, takie jak osteoporoza i niedokrwistość z niedoboru żelaza, stopniowo zaczynają się samoistnie naprawiać. Dieta, zwłaszcza jeśli jest stosowana we wczesnym stadium, zmniejsza ryzyko przewlekłych powikłań, nie zmniejszając jednak prawdopodobieństwa wystąpienia współistniejących chorób autoimmunologicznych.
- Jelita wracają do normalnego stanu
- Produkty spożywcze są całkowicie wchłaniane i wykorzystywane przez organizm
- Następuje utrata zbędnych kilogramów
- Zostaje przywrócona dobra kondycja psychiczna i fizyczna
Przed rozpoczęciem diety bezglutenowej zalecamy konsultację z lekarzem specjalistą.
Doradca produktowy: Aleksandar Solunov
Więcej produktów w kategorii Dodatki spożywcze
Dodatki spożywcze (BIO-TOP SOFT )
BIO-TOP SOFT
ULEPSZACZ DO PIECZYWA BIO-TOP SOFT ULEPSZA KAŻDY RODZAJ PIECZYWA BIAŁEGO, ROLLS, LOAF I CROISSANTS.
Poprawa miękkości i struktury miękiszu
Poprawa ogólnej te...