Katalog

Baker's standard Ltd.

Baker's standard Ltd.

Baker's standard Ltd.

Powrót do przeglądu

Dodatki spożywcze (Gluten-free) firmy Baker's standard Ltd.

Zapytanie o produkt  

Bezglutenowe
Oferujemy ponad 100 rodzajów produktów bezglutenowych.

Chleb bezglutenowy jest niezbędnym elementem diety bezglutenowej.

Produkty bezglutenowe mogą być używane do produkcji następujących bezglutenowych produktów spożywczych: chleb, mieszanka do naleśników, desery i inne.

Włączenie produktów bezglutenowych do swojej diety bezglutenowej jest bardzo ważnym aspektem.

Nietolerancja glutenu jest znana jako celiakia.

Dieta bezglutenowa jest jedyną skuteczną metodą leczenia, która zapewnia pacjentom z celiakią doskonałe trawienie, charakteryzujące się ustąpieniem objawów klinicznych.
Normalizacja wyników badań krwi i przywrócenie prawidłowej struktury błony śluzowej jelita.

Celiakia, czyli tzw. enteropatia glutenowa jest chorobą dziedziczną.Przykre jest to, że większość pacjentów żyje bez diagnozy, podając swoje objawy innym chorobom. A są to: biegunka, zaburzenia wchłaniania składników odżywczych, niedokrwistość. Objawy te wynikają z uszkodzenia jelita cienkiego w stosowaniu glutenu. Chorzy nie tolerują pszenicy, żyta i innych produktów zbożowych, a także leków zawierających gluten. Obecnie nie ma skutecznych leków przeciwceliakalnych. Po zdiagnozowaniu zaleca się stosowanie diety bezglutenowej.

U genetycznie predysponowanych osób w każdym wieku, przyjmowanie nawet niewielkich ilości pokarmów zawierających gluten wyzwala odpowiedź immunologiczną w jelicie cienkim i powoduje przewlekły stan zapalny.

Zalety diety bezglutenowej.

Rozpoczęcie stosowania diety łączy się z ustąpieniem objawów klinicznych.Dalej z normalizacją wyników badań przeciwciał, oraz przywróceniem prawidłowej struktury błony śluzowej jelita zarówno w celiakii, autyzmie, jak i u osób stosujących dietę bezglutenową. Osoby z typowymi objawami przez kilka dni odczuwają wyraźną poprawę samopoczucia i apetytu. Następnie następuje stopniowa poprawa w zespole biegunkowym, a u dzieci - odzyskanie wzrostu. Również dolegliwości metaboliczne, takie jak osteoporoza i niedokrwistość z niedoboru żelaza, stopniowo zaczynają się samoistnie naprawiać. Dieta, zwłaszcza jeśli jest stosowana we wczesnym stadium, zmniejsza ryzyko przewlekłych powikłań, nie zmniejszając jednak prawdopodobieństwa wystąpienia współistniejących chorób autoimmunologicznych.

- Jelita wracają do normalnego stanu

- Produkty spożywcze są całkowicie wchłaniane i wykorzystywane przez organizm

- Następuje utrata zbędnych kilogramów

- Zostaje przywrócona dobra kondycja psychiczna i fizyczna

Przed rozpoczęciem diety bezglutenowej zalecamy konsultację z lekarzem specjalistą.


Doradca produktowy: Aleksandar Solunov

Mon
8:00  –  18:00
Tue
8:00  –  18:00
Wed
8:00  –  18:00
Thu
8:00  –  18:00
Fri
8:00  –  18:00
Sat
8:00  –  18:00
Sun
8:00  –  18:00

Zapytanie o produkt  

Więcej produktów w kategorii Dodatki spożywcze

Dodatki spożywcze


E NUMBER FREE BREAD IMPROVER

E Free Bread Improver to nowoczesny, wielofunkcyjny dodatek do chleba. Ten polepszacz do chleba jest gwarantowanie wolny od wszystkich substancji, któr...

Dodatki spożywcze (10)

FROZEN DOUGH IMPROVER
FROZEN DOUGH IMPROVER - FOR ALL TYPES OF BREAD ROLLS, CROISSANTS, BAGUETTES, BUNS, PIZZA, SANDWICH SLICES WITH EXTREME DOUGH PROCESSES, E.G.FROZEN DOUGHS

Zamro...

Dodatki spożywcze (MAX-WAY)

MAX- WAY
Polepszacz do chleba MAX-WAY

Doskonała kombinacja składników dla polepszenia jakości chleba pszennego, bułek, bułeczek i rogalików.

Polepszacz do wszystkich ro...

Dodatki spożywcze (BIO-TOP SOFT )

BIO-TOP SOFT
ULEPSZACZ DO PIECZYWA BIO-TOP SOFT ULEPSZA KAŻDY RODZAJ PIECZYWA BIAŁEGO, ROLLS, LOAF I CROISSANTS.

Poprawa miękkości i struktury miękiszu

Poprawa ogólnej te...