Baker's standard Ltd.
Dodatki spożywcze (BIO-TOP SOFT ) firmy Baker's standard Ltd.
BIO-TOP SOFT
ULEPSZACZ DO PIECZYWA BIO-TOP SOFT ULEPSZA KAŻDY RODZAJ PIECZYWA BIAŁEGO, ROLLS, LOAF I CROISSANTS.
Poprawa miękkości i struktury miękiszu
Poprawa ogólnej technologii produkcji
BIO-TOP SOFT utrzymuje miękkość i świeżość pieczywa przez długi czas.
Utrzymanie świeżości miękiszu pieczywa jest ważnym parametrem jakościowym. Utrata świeżości miękiszu, czyli czerstwienie, ma znaczące negatywne skutki finansowe dla piekarzy, ponieważ nieświeże powroty mogą stanowić 10-15% produkcji.
BIO-TOP SOFT ma doskonałe właściwości utrzymywania świeżości, dzięki czemu przedłuża miękkość i elastyczność miękiszu podczas przechowywania.
Kluczowe korzyści z zastosowania BIO-TOP SOFT do utrzymywania świeżości to:
Znaczne zmniejszenie liczby nieświeżych zwrotów i związanych z tym kosztów.
Utrzymanie miękkości miękiszu: BIO-TOP SOFT zachowuje miękkość miękiszu
Zachowana elastyczność miękiszu: BIO-TOP SOFT zachowuje elastyczność miękiszu, dzięki czemu przechowywane pieczywo jest przyjemniejsze w dotyku.
Najwyższa wydajność: BIO-TOP SOFT zapewnia najwyższą wydajność w przedłużaniu okresu przydatności do spożycia
BIO-TOP SOFT to narzędzie do różnicowania jakości i budowania marki piekarni.
Polepszacz pieczywa BIO-TOP SOFT może być stosowany w recepturach wypieków drożdżowych z różnych rodzajów mąki, gdzie wymagana jest świeżość miękiszuZwiększenie wielkości produktówPoprawa właściwości miękiszu:- drobna porowatość- zmniejszona chrupkość- jaśniejszy kolor
Do różnych metod obróbki ciasta i temperatur ciasta
Zmniejszenie kosztów jednostkowych w piekarni w wyniku racjonalizacji produktu i efektywności dystrybucji.
Doradca produktowy: Aleksandar Solunov
Więcej produktów w kategorii Dodatki spożywcze
Dodatki spożywcze (Gluten-free)
Bezglutenowe
Oferujemy ponad 100 rodzajów produktów bezglutenowych.
Chleb bezglutenowy jest niezbędnym elementem diety bezglutenowej.
Produkty bezglutenowe mogą być używa...