Katalog

RONISAL FOOD GROUP SP.Z O.O

RONISAL FOOD GROUP SP.Z O.O

RONISAL FOOD GROUP SP.Z O.O

18.11.2024 11:35

Transglutaminaza - dodatek do żywności i enzym spożywczy

Odpowiedz na ogłoszenie

Transglutaminaza jest dodatkiem do żywności.

Jest to enzym, który tworzy wiązania krzyżowe między cząsteczkami białka. Główne grupy produktów, w których stosuje się transglutaminazę:

produkty mięsne, kiełbasa/szynka, owoce morza, pieczywo, nabiał i produkty wegańskie.

Istnieją korzyści ze stosowania TG:

* Poprawia teksturę mięsa
* i wiązanie między kawałkami mięsa
* Zmniejsza zawartość fosforanów
* Zmniejsza utratę wody podczas procesów gotowania
* Poprawia końcową teksturę produktów o niskiej zawartości sodu
* Poprawia teksturę i elastyczność
* Zwiększa wytrzymałość żelu, ułatwiając utratę białka
* Zmniejsza zawartość gum i żelatyn
itp.

Najczęściej stosowany jest do: produktów mięsnych, nabiału, owoców morza, pieczywa, serów/twarogów, produktów wegańskich.


Odpowiedz na ogłoszenie

Kategoria
Oferty

Państwo
Polska

Lokalizacja
Rzeszow

Dodatkowe informacje