RONISAL FOOD GROUP SP.Z O.O
18.11.2024 11:35
Jest to enzym, który tworzy wiązania krzyżowe między cząsteczkami białka. Główne grupy produktów, w których stosuje się transglutaminazę:
produkty mięsne, kiełbasa/szynka, owoce morza, pieczywo, nabiał i produkty wegańskie.
Istnieją korzyści ze stosowania TG:
* Poprawia teksturę mięsa
* i wiązanie między kawałkami mięsa
* Zmniejsza zawartość fosforanów
* Zmniejsza utratę wody podczas procesów gotowania
* Poprawia końcową teksturę produktów o niskiej zawartości sodu
* Poprawia teksturę i elastyczność
* Zwiększa wytrzymałość żelu, ułatwiając utratę białka
* Zmniejsza zawartość gum i żelatyn
itp.
Najczęściej stosowany jest do: produktów mięsnych, nabiału, owoców morza, pieczywa, serów/twarogów, produktów wegańskich.
Kategoria
Oferty
Państwo
Polska
Lokalizacja
Rzeszow