06.03.2023 11:00
Fruktoza krystaliczna, to idealny zdrowy słodzik przetwarzany z kukurydzy. Szacuje się, że jest około 20% słodsza od cukru stołowego i 5% słodsza od HFCS.
Zalety produktu:
1) jest to naturalny słodzik, a nie sztuczny, ponieważ fruktoza występuje naturalnie w owocach i warzywach, a także w miodzie.
2) ma najwyższą słodkość wśród naturalnie występujących cukrów. Jej słodkość jest 1,3 do 1,8 razy większa niż sacharozy. Aby osiągnąć tę samą słodycz, jego użycie może być mniejsze w porównaniu z sacharozą. Słodycz jest jego najważniejszą cechą w stosunku do innych zalet. Jego słodycz nie jest stała, ale zmienia się w zależności od temperatury. Im niższa temperatura, tym większa słodycz.
3) kubki smakowe na języku odbierają fruktozę w pierwszej kolejności w porównaniu z glukozą i sacharozą, a odbiór ten szybko zanika. Nie maskuje ona uwalniania smaku glukozy i sacharozy, ponieważ szczyt uwalniania smaku pojawia się przed glukozą i sacharozą. W rezultacie smak napoju nie zostanie poprawiony i/lub utrzymany przez dodanie krystalicznej fruktozy.
4) nie jest prawdopodobne, że zostanie przekształcona w kwas przez paciorkowce w jamie ustnej. W przeciwieństwie do sacharozy, nie będzie wykorzystywana przez paciorkowce do produkcji glukanu, hamując w ten sposób powstawanie próchnicy. Dlatego może być stosowany jako słodzik w produktach dla dzieci.
5) ze względu na niski indeks glikemiczny, po spożyciu glukoza we krwi podnosi się powoli i wymaga mniejszej ilości insuliny niż inne cukry, co jest korzystne dla osób z cukrzycą typu 2 i otyłością.
Zastosowanie produktu: jest powszechnie stosowany jako odżywczy środek słodzący w żywności i napojach. Może być również stosowany jako humektant w kosmetykach.
Kategoria
Oferty
Państwo
Chiny
Region
Shanghai
Lokalizacja
No.201 Xin Jinqiao Road