Wuhan mengyang biotechnology co.,ltd
11.11.2022 05:00
Konserwant do chemicznych dodatków do żywności do celów badawczych, w magazynie i bezpieczny w użyciu.
Opis produktu
Konserwant CAS 24634-61-5 Potassium Sorbate
Nazwa chemiczna. Sorbinian potasu
Wzór cząsteczkowy: C6H Wzór cząsteczkowy: C6H7KO2
Masa cząsteczkowa: 150,22
Właściwości: Białe kryształy lub krystaliczne granulki
Białe kryształy lub krystaliczne granulki
Możemy również dostarczyć w formie proszku
Sorbinian potasu jest solą potasową kwasu sorbowego o wzorze chemicznym C6H7KO2. Jego głównym zastosowaniem jest konserwacja żywności.
Sorbinian potasu jest skuteczny w wielu zastosowaniach, w tym w żywności, winie i produktach do pielęgnacji ciała.
Sorbinian potasu powstaje w wyniku reakcji kwasu sorbowego z taką samą ilością wodorotlenku potasu. Otrzymany sorbinian potasu można skrystalizować z wodnego roztworu etanolu.
Pozycja FCC-V/E202 Wynik
Etykietowanie Met Standard Met Standard
Wygląd Białe granulki lub proszek Białe granulki
Wynik testu 99,0% - 101,0% 100,71%
Wolny kwas (jako kwas sorbowy) maks. 1% Nie wykryto
Wolna zasada (jako K2CO3) maks. 1% 0,7%
Metale ciężkie (jako Pb) ≤. 10 ppm < 10 ppm
Arsen (jako As) ≤ 3 ppm < 3 ppm
Strata przy suszeniu ≤ 1,0% 0,38
Ołów ≤ 2 ppm < 2 ppm
Temperatura topnienia (jako kwas sorbowy) 133,0°C-135,0°C 133,0ºC-135,0ºC
Rtęć ≤ 1 ppm 0,0016 ppm
Aldehydy ≤ 0,1% 0,002%
Rola sorbinianu potasu
Sorbinian potasu może skutecznie hamować wzrost i namnażanie się szkodliwych mikroorganizmów, takich jak pleśnie, drożdże i bakterie tlenowe, Staphylococcus aureus i Salmonella, ale jest nieskuteczny wobec korzystnych mikroorganizmów, takich jak bakterie beztlenowe.tywne mikroorganizmy, takie jak pałeczki beztlenowe i Lactobacillus acidophilus, niemal silniej działające przeciw rozwojowi niż przeciw sterylizacji, skutecznie przedłużające trwałość żywności i zachowujące jej oryginalny smak
Sorbinian potasu Zastosowanie
1. Szeroko stosowany w przemyśle spożywczym, kosmetycznym, rolniczym i innych. Inhibitory pleśni i drożdży, żywność, środki grzybobójcze, denaturaty do suszenia oleju, środki bakteriobójcze itp.
2. Kwas sorbowy w alkoholu i napojach.
3. 3. kwas sorbowy w sosie sojowym, produktach z sosu sojowego i piklach.
4. Kwas sorbowy i potas w produktach wodnych.
5. Kwas sorbowy w mięsie i kiełbasach.
6. Kwas sorbowy w świeżych warzywach i owocach.
7. Kwas sorbowy w konserwacji wyrobów piekarniczych.
8. Kwas sorbowy w konserwach, wyrobach cukierniczych i świeżej żywności.
9. Kwas sorbowy w świeżym serze.
10. Kwas sorbowy w konserwacji margaryny.
11. Konserwant świeżej żywności, kwas sorbowy w innych produktach.
Kategoria
Oferty
Państwo
Chiny
Region
Hubei
Lokalizacja
Wuhan